RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Порошенка відреагували на скандал з продажем посольством РФ у Києві майна на окупованому Донбасі

Міністерство закордонних справ України прокоментувало інформацію про угоди з нерухомістю на території ОРДЛО за участю російських дипломатів.

Про це йдеться в коментарі МЗС, який є в розпорядженні видання "Українська правда".

"У МЗС обурені виявленими фактами вчинення консульськими посадовими особами дипломатичних установ Російської Федерації на території України нотаріальних дій щодо громадян України, а саме – засвідчення довіреностей на право користування та відчуження майна на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - зазначили українські дипломати.

Зовнішньополітичне відомство України вказує, що подібні дії є грубим порушенням українського законодавства і Віденської конвенції про консульські зносини.

Відповідно до закону України "Про нотаріат", вчинення нотаріальних дій на території України покладається на державного чи приватного нотаріусів, але не на консульських осіб, а відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини, консул зобов'язаний дотримуватися законодавства держави перебування.

"Виявлені факти є ще одним доказом управління з боку Російської Федерації процесом життєдіяльності на окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - заявили в МЗС України.

На даний момент відомство аналізує наведені факти та за результатами їх аналізу будуть вжиті заходи реагування згідно з дипломатичною практикою.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ дізналися, що зараз в Луганську пустує житловий багатоповерховий будинок, який "віджав" колишній ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький.