RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні спрогнозували нову дату масштабної військової операції РФ на Донбасі

Росія може піти на новий виток агресії проти України перед президентськими виборами в РФ (березень 2018 року) або через деякий час після них.

Про це в статті для видання "Дзеркало тижня" пише журналіст Сергій Немирич.

"Останні події в Луганську, де одна група російських кураторів перемогла іншу в битві за право збирати данину на/з окупованих угідь, також, не виключено, будуть використані не тільки для грабежу, але і для пошуку нового способу розв'язання "українського питання". Нас же чекають сюрпризи або до російських виборів 2018 р., або в найближчий період після них. Чого ж ви хочете — час іде, а перемоги все немає...", - зазначив він.

Також журналіст допустив і пряме російське вторгнення.

"Росія інвестує великі кошти у військове будівництво. За даними SIPRI, в 2016 р. "оборонний бюджет" РФ перевищив 70 млрд дол. Поблизу українських кордонів створено чотири нові мотострілкові дивізії з історичними номерами і назвами, отриманими за успішні операції на території України", - пише Немирич.

На його думку, вірогідність широкомасштабної агресії РФ зросте, якщо до 2019 року в Україні на президентських виборах переможе кандидат, який не влаштовує Кремль.

"Якщо в Кремлі прийдуть до висновку про політичну доцільність широкомасштабної військової операції, ця сила буде застосована. Мова йде не тільки про сухопутних військах, але насамперед про авіації і ракетних частинах. Причому ймовірність такого застосування істотно зросте після 2019 р., коли президентські вибори виграє будь-який небажаний для росіян кандидат", - вважає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Георгій Тука заявляв, що Росія у своїй агресії може не обмежитися лише сходом України.