RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Соціальне забезпечення знаходиться в жалюгідному стані: у Раді розповіли, скільки грошей не вистачає армії

Народний депутат Дмитро Тимчук заявив про масштабні проблеми з фінансуванням оборонної сфери України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"З точки зору того, що у нас навіть після суттєвого збільшення військового бюджету на 2018 рік все одно катастрофічно не вистачає засобів в області оборони. Епопея з бюджетом вилилася в епопею підготовки комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони певних рекомендацій для уряду. Були враховані потреби Міністерства оборони України та інших силових формувань. Але, все ж, нам довелося зменшувати ці потреби, тому що уряд на пальцях пояснив, що немає грошей", - каже нардеп.

Він звернув увагу, що українські збройні сили профінансовані з бюджету на половину.

"У Міністерстві оборони називають цифри до 50 відсотків. Якщо враховувати, що ми воюємо, для нас актуальним є питання бойової підготовки і закупівлі нових зразків озброєнь, а також модернізації існуючих зразків озброєння. І паралельно відбувається процес реформування Збройних сил. Це теж такі речі, на які потрібні кошти", - сказав Тимчук.

Він підкреслив, що найбільш проблемним аспектом у фінансуванні збройних сил є соціальна сфера.

"Крім того, в дуже жалюгідному стані зараз знаходиться соціальна сфера стосовно військовослужбовців. Верховна Рада постійно приймає закони, які спрямовані на посилення соціальної захищеності. Але якщо брати найбільш глобальні проблеми, першою з яких є забезпечення житлом, то необхідні дуже великі кошти, щоб вирішити її в найближчому майбутньому", - констатує депутат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Україна отримає дуже важлива зброя для боротьби з армією Путіна - Дмитро Тимчук".