RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Інша тактика: в Україні зробили тривожну заяву по війні з Росією

Намір Росії вивести свої війська з Сирії може розв'язати руки Кремлю у війні проти України.

Про це заявив представник України в Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук під час виступу перед експертами, чиновниками і політиками з промовою про виклики російської агресії перед нашою країною.

Відео зі словами Марчука опубліковано на YouTube.

"Сьогодні навіть ці питання (Мінський переговорний процес, - ред.), в яких обидві сторони зацікавлені (Україна та Росія, - ред.), на локальному рівні практично неможливо розширювати. Хоча ми вже домовлялися, і у нас вже є позитивний досвід. Практично не виходить. Є прогнози, чому і як це викликано: і політичним циклом, і виборами Путіна, і Чемпіонатом світу з футболу і так далі. Але є і позитивний для світового співтовариства фактор - візит Путіна в Сирії і виведення значної частини військових", - сказав представник України в Тристоронньої контактній групі.

Він підкреслив, що виведення військ РФ з Сирії може мати негативні наслідки для України.

"Але для України це великий знак запитання. Це добре, що Росія виходить із Сирії, залишаючи там тисячу з гаком людей. А я задаю питання: це розв'язує руки Путіна в Україні? В якійсь мірі. Зараз немає очікування, що може бути фронтальний наступ, але ми знаємо, що Росія де-то з кінця 2015 року змістила акцент з серйозних бойових дій по лінії фронту і перенесла головним чином в підривну роботу в глибокому тилу на території України", - зазначив Євген Марчук.

Як повідомляв "Апостроф", Марчук заявляв, що Росія в переговорному процесі по Донбасу блокує всі ініціативи, крім питання обміну полоненими.