RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Червоні лінії" вже накреслені: в Україні розповіли, як влада виявилася на грані втрати безвіза з ЄС

Влада України впевнено йде курсом прощання з безвізом.

Таку думку "Апострофу" висловив член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Сергій Лещенко.

"Якщо Україна буде продовжувати відкат в реформах, я думаю, що на рівні політичних органів ЄС все частіше стануть звучати пропозиції призупинити безвіз. І бюрократам з Брюсселя і Єврокомісії не залишиться іншого виходу, як реагувати на ці заяви, тому як бюрократи чутливі до позиції політичних органів ЄС. Для влади важливо не просто блокувати реформи, а домогтися відкату назад в тих досягненнях, які вже є, наприклад, зробити НАБУ ручним, щоб антикорупційний суд не був створений, щоб припинити розслідування щодо високопоставлених корупціонерів. Насправді процес відкату тільки починається", - сказав Лещенко.

На думку голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, втратити таку перемогу, як безвіз, для президента України Петра Порошенка на кшталт політичному самогубству.

"Влада для власного виживання просто зобов'язана зберегти баланс між виконанням вимог ЄС і тим, щоб і себе не образити. Але тут питання - що у людей в головах. Беручи до уваги те, що спробували утнути з НАБУ, коли глави фракцій більшості подали законопроект, який фактично знищував НАБУ. Вони ж розуміли, чим це може загрожувати і які будуть наслідки. і вони отримали ці наслідки: жорсткі заяви на рівні Держдепартаменту США, спікера ЄС, не кажучи вже про послів великих країн. Але все одно вони вирішили спробувати. Під тиском законопроект прибрали з порядку денного, але "червоні лінії" вже накреслені. Я сподіваюся, що якщо не совість, то хоча б інстинкт самозбереження при владі є", - уточнив Шабунін.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": Позбавлять чи Україну безвіза з ЄС: важлива інформація про претензії Європи.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика