Уже прибуло російське ТБ: в Україні розповіли про підготовку бойовиків до зриву перемир'я

Керівник групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук заявив про те, що бойовики на Донбасі готуються до зриву "різдвяного перемир'я".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Тимчук розповів про те, що бойовикам терористичної "ДНР" були заборонені звільнення на період з 1-го по 8-е січня.

"У ряді частин і підрозділів "1-го АК ДНР" наказами командирів скасовані звільнення в період з 1-го по 8-е січня 2018 р, що викликало крайнє невдоволення серед бойовиків. Командування пояснює заборону на звільнення "готовністю ЗСУ під прикриттям перемир'я перейти в наступ"", - написав він.

Нардеп зазначив, що на окуповані території прибули знімальні групи російських телеканалів з метою фіксації "зриву перемир'я".

"Прибули на Донбас кілька знімальних груп російського ТБ загальною чисельністю близько 30 осіб (ідентифіковані знімальні групи російських телеканалів "Росія 24" і "ОРТ"). Перед знімальними групами стоїть завдання фіксації і підготовки репортажів про "грубий зрив перемир'я українськими військами". В даний час журналісти "Росія 24" знаходяться в н.п. Горлівка, журналісти "ОРТ" - в Донецьк. У зв'язку з цими "підготовчими заходами", в новорічні і різдвяні свята не виключені збройні акції з боку окупаційних військ з метою провокації ЗСУ на відкриття вогню у відповідь із звинуваченнями в "зриві перемир'я", - написав Тимчук.

Раніше штаб АТО повідомив про те, що в результаті провокацій бойовиків, загинув один український військовослужбовець.