RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​На Заході наростає розчарованість Україною: названо причини

Україна в 2017 році добилася важливих успіхів на зовнішньополітичній арені, проте засилля корупції та повільні реформи викликають все більше невдоволення на Заході.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

"В цілому, я вважаю, те, що сталося в 2017 році в міжнародному плані - це великий успіх України. Ми ж усі бачимо, що позиція Заходу, перш за все, США, набагато жорсткіша по відношенню до Росії і більш доброзичлива по відношенню до України", - каже експерт.

При цьому Піонтковський підкреслив, що "єдина проблема, яка виникає - це певна наростаюча розчарованість Заходу в просуванні економічних реформ в Україні". За словами політолога, владі України потрібно звернути увагу на боротьбу з корупцією.

Також він зазначив реакцію західних партнерів України на російську агресію: "Звичайно, Захід дуже повільно розвертався, не чинив достатньої політичної, дипломатичної допомоги в 2014-15 роках. Але Захід завжди повільно розгортається, а в цілому його реакція більш жорстка, ніж я очікував ще два роки тому".

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі" Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими - Андрій Піонтковський.