RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Названо два способи, як змусити Росію піти з Донбасу

Україна може змусити Росію піти з Донбасу та Криму двома способами: військовим або політичним.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі.

"Для того, щоб щось кардинально змінилося, треба змусити Росію відмовитися від своїх агресивних намірів. Це можна зробити військовим шляхом. Але військовим шляхом змусити Росію піти з Криму чи Донбасу Україна не здатна тому що: а) у неї немає для цього союзників; б) Україна не в змозі побудувати сильну армію. Не може, не хоче – неважливо. Головне – швидкість реформ залишає бажати кращого", - сказав інструктор.

"Другий варіант впливу на Росію – дипломатія, політичний тиск. Але у тієї ж Європи на цьому етапі немає ніякого бажання припиняти торгівлю з Росією. Хоча Європа могла б це зробити, я впевнений, навіть без США. Хоча саме на позиції Штатів усе й тримається досі. Це єдина країна – реальний сильний союзник України. І за це ми повинні говорити спасибі американцям. Але, знову ж таки, США теж навряд чи будуть йти до кінця", - додав Аріелі.

За його словами, країнам Євросоюзу не подобається те, що США намагаються втручатися в їхню політику відносин з Росією.

"Європі дуже не подобається, що США змушують втручатися у внутрішні справи. Європейські держави – це не країни третього світу, вони пручаються і не дають США це робити. Чисто теоретично, якби Європа не пручалася, я думаю, США дотиснули б Росію. Але на цьому етапі Європа не хоче, щоб США обмежували її у відносинах з Росією. Просто США не залежать від Росії настільки сильно, їм це не настільки критично", - підкреслив волонтер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Змусити Росію піти з Донбасу можна двома шляхами - військовий інструктор".