RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Показують Кім Чен Ину, що з ним може бути: військовий експерт розповів, як США ведуть гру з КНДР

США не поспішають з дозволом північнокорейської кризи, демонструючи Пхеньяну, що очікує КНДР у разі, якщо вона не піде на поступки.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий експерт Олег Жданов.

"Це вже треті навчання такого характеру. Перші два проводилися спільно з армією Південної Кореї і, по-моєму, по-друге навчаннях навіть брали участь спостерігачі з Китаю і Японії. Це реальні плани і операції, які були розроблені Пентагоном, а практичні питання відпрацьовуються на місцевості. Це і є інструмент політики через збройні сили. Американці реально демонструють Пхеньяну, що очікує КНДР у разі, якщо вона не піде на поступки. Ці навчання цілком можуть бути застосовні, якщо США приймають рішення про силовий варіант вирішення північнокорейської кризи. І саме проведення подібних навчань говорить про те, що ймовірність зростає до 50 відсотків. Якщо Кім Чен Ин не погодиться на поступки, американці проводять військову операцію, а якщо погодиться - сядуть за стіл переговорів. Це і є способи тиску ", - сказав Жданов.

За словами експерта, є ще одна ключова подія в плані розв'язання кризи, яке використовують американці - це Олімпіада в Південній Кореї.

"Зараз Штати показують Кім Чен Ину реальні сценарії, що з ним може бути. Цілком можливо, йому скажуть, що чотири держави (Південна Корея, США, Китай і Японія) почнуть на нього полювання в плані того, хто першим проведе спецоперацію по його ліквідації, і це звучить саме напередодні Олімпіади. і невипадково Кім Чен Ин пішов на телефонні переговори з МОК, а зараз і якісь зустрічі організовують. Навіть якщо не буде підписана якась декларація про наміри до Олімпіади, то переговорний процес буде йти дуже активно".

"Справа ще в тому, що у Російської Федерації і грошей особливо немає, щоб підтримувати армію Північної Кореї. Пуски ракет припинилися, ядерні загрози (з боку КНДР) про те, що" завтра ми почнемо ядерну війну", припинилися, ядерними кнопками вже помірялися - і Кім Чен Ин реально розуміє, що його просто можуть ліквідувати. А так він може тягнути час в переговорному процесі нескінченно довго", - вважає Жданов.

"У північнокорейців абсолютно точно немає ядерного потенціалу - ніхто вже не дасть їм ядерний заряд, навіть Росія. Тому говорити про те, щоб вони "рвонули" свої пристрої - це нонсенс. Друге - у них немає ракетних технологій, немає ні конструкторської, ні наукової школи. А ті пускові (пристрої), які у них є - це або російський варіант в китайському виконанні, або видозмінені наші старі радянські напрацювання. І я нагадаю заяву Дональда Трампа про те, що якщо Росія не припинить в Північній Кореї випробування ракет середньої дальності, то США залишають за собою право відновити виробництво цієї зброї. Він зробив цю заяву не на порожньому місці. Росія ж використовує КНДР, поставивши їм хороший носій ракет на середню дальність (на 5-7 тисяч кілометрів). А цього не може бути в природі згідно договору від 1987 року про режимі контролю за ракетними технологіями. Якщо ж зараз нагнітати обстановку, то наступний етап - це військові дії. Але на носі Олімпіада, яку ніхто не хоче зривати заради Північної Кореї. Власне, тому ставляться жорсткі умови і проводяться навчання, максимально наближені до реальних дій, демонструючи, що якщо немає, то завтра ці навчання пройдуть на території Пхеньяна", - подрезюмірував експерт.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": Загроза великої війни в світі: Кремль йде в тінь.