RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Переговори по Донбасу: в Україні розповіли, хто може зайняти місце Лукашенка

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв намагається перенести переговори по Донбасу в Казахстан з метою посилити свої політичні позиції.

Про це написав військовий експерт Олег Жданов в колонці на "Апострофі".

"Назарбаєв намагається створити новий центр політичного впливу в Центральній Азії. І тому він, розуміючи, що на пострадянському просторі є кілька конфліктів, найгарячішим з яких є Донбас, проявляє ініціативу в плані перенесення Мінська (мінських переговорів про врегулювання конфлікту на Донбасі, - "Апостроф") в Астану, якщо буде запит з боку України. І я не виключаю, що США дадуть карт-бланш Назарбаєву на ведення переговорів в плані врегулювання кризи на Сході України", - написав він.

Жданов відзначає, що останнім часом Казахстан проводить досить незалежну від РФ політику.

"Назарбаєв веде досить самостійну політику, особливо щодо РФ. До речі зараз питання передачі космодрому "Байконур" закрито - Казахстан наполіг і націоналізував "Байконур". І Російська Федерація виводить звідти війська, переселяє своїх громадян на свою територію, а "Байконур" передається Казахстану", - написав він.

Детальніше читайте в колонці Олега Жданова на "Апострофі" Карт-бланш від Трампа: в переговорах по Донбасу з'являється новий гравець.