RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Сам нічого вирішувати не може: в Україні розповіли про мету візиту Луценка в Брюссель

Генпрокурор України Юрій Луценко здійснив поїздку до Брюсселя наприкінці січня з метою показати себе в якості людини, з якими ведуть діалог на Заході.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

"Ніякі питання вирішувати самостійно він не може. Це красива картинка, яка повинна допомогти йому спробувати переконати українців, що з ним ще хтось веде дискусію на Заході. Але не варто чекати реальних потенційних домовленостей", - вважає Шабунін.

У свою чергу, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган прокоментувала візит свого шефа в ЄС наступним чином: "Це були робочі зустрічі генпрокурора з представниками різних організацій".

А у фракції "Блок Петра Порошенка" візит Луценка до Брюсселя прокоментувати не змогли.

Політолог Ігор Петренко побачив у візиті генпрокурора в Брюссель елемент піару.

"Можливо, це якась спроба налагодити діалог і взаєморозуміння для політичної підтримки з боку ЄС у майбутньому, оскільки у Луценка явні політичні амбіції. А для цього потрібні партнери і підтримка. Брюссель можна вважати місцем, де є всі шанси знайти необхідні зв'язки", - сказав політолог.

Нагадаємо, джерела "Апострофа" повідомили про загрозу відставки Луценка на вимогу Заходу. Детальніше читайте в матеріалі: Останній шанс Луценка: навіщо генпрокурор їздив до Брюсселя