RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не звертають уваги на закон: названо топ-посади, за які ведеться боротьба в Україні

Основними посадами в Україні, за які ведеться запекла боротьба, є аудитор НАБУ, голова Національного банку, склад Центральної виборчої комісії, а також голови Фонду держмайна та Державної фіскальної служби.

Про це в коментарі "Апострофу" заявили політолог Ігор Петренко та фінансовий експерт Олексій Кущ.

"Всі призначення, які проводяться в державі, є певною домовленістю і ґрунтуються на квотному принципі між цими двома політичними силами. А, враховуючи, що ці політичні сили не монолітні, і в них є свої групи впливу, то, фактично, доводиться домовлятися з великою кількістю груп", - зазначив Петренко.

У свою чергу, Кущ заявив про існування негласної домовленості, що посада ключового заступника голови НБУ узгоджується з МВФ та іншими зовнішніми кредиторами України. Експерт додав, що, на відміну від європейських країн, в Україні при призначенні на ключові посади нерідко ігноруються законодавчі норми.

"Система управління країною, яка націлена на стягування ренти з реального сектора економіки, що не передбачає наявності ефективних менеджерів. Якщо реалізується якась стратегія країни, тоді дуже важливо, які професіонали стоять на керівних посадах. Але в України такої стратегії, програми успіху", як, наприклад, це було у Польщі, немає", - підсумував Олексій Кущ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": На межі катастрофи: в Україні йдуть жорсткі торги навколо високих постів в Нацбанку