Погано для України і ще гірше для Грузії: в Європі і США відреагували на висилку Саакашвілі

Стала відома реакція зарубіжних політиків на екстрадицію лідера "Руху нових сил" Саакашвілі в Польщу, якого 12 лютого затримали в ресторані "Сулугуні".

Про це пише Голос Америки.

Деякий час в інформаційному просторі ходили розмови, що Саакашвілі можуть депортувати до Грузії. Там його вже заочно засудили до трьох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

За словами заступника помічника міністра оборони США Майкла Карпентера, такий результат негативно позначився б на Україні і ще гірше на Грузії.

"Погано для України і ще гірше для Грузії. Застосування закону через низькі політичні мотиви може і має ауру законності, але є поганим рішенням з точки зору політики. Саакашвілі не герой, але це погане вирішення ситуації", - написав він у своєму Twitter.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Пізніше з'ясувалося, що екс-президента Грузії відправили до Польщі. Але і такий варіант негативно сприйняли деякі європейські політики, зокрема колишній міністр закордонних справ Швеції, радник Порошенко, Карл Більдт.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

"Позбавлення Саакашвілі його єдиного громадянства є очевидним порушенням його прав людини. Примусова депортація тільки погіршує ситуацію", - пише Карл Більдт у своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося нове відео затримання Саакашвілі в Києві. Дивіться також перше відео затримання Саакашвілі в київському ресторані.

Всі подробиці читайте тут - Прикордонники затримали Саакашвілі і видворили його в Польщу: що відомо на даний момент.