RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Асоціюється з проблемами: джерело розповіло про реальне ставлення до Порошенка на Заході

Багато західні лідери відчувають почуття образи і розчарування в адресу президента України Петра Порошенка.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в дипломатичних колах ЄС.

"Дуже розчарувалися і німці, і французи в тому, як у нас відбувається переговорний процес щодо Донбасу. Той факт, що їх не запросили на переговори з врегулювання конфлікту (зараз перемовини фактично ведуть США і РФ в особі спецпредставника Держдепартаменту Курта Волкера та помічника Володимира Путіна Владислава Суркова, - "Апостроф") - це, звичайно, плювок. Вони три роки Україну підтримували, а тут раптом всі рішення приймають росіяни та американці", - сказав джерело.

В якості одного з прикладів він навів зустріч "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ, яка так і не відбулася.

Джерело зазначило, що певну роль відіграють і події в Україні, унаслідок яких "Порошенко на Заході асоціюється з проблемами", і багато "намагаються менше зв'язуватися з ним".

"Свою роль зіграло і видворення [Міхеїла] Саакашвілі з України як раз перед Мюнхенською конференцією", - підкреслило джерело.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Образилися на Порошенка: на Заході дали тривожний сигнал щодо України та війни на Донбасі