RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суто кризові тенденції: в Україні вказали на важливий момент з побудовою нового світопорядку

На даний час в світі спостерігається наростання кризових тенденцій і це не дає можливості будувати правдиві прогнози щодо побудови нового світопорядку.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розказав журналіст і публіцист Віталій Портников.

На думку журналіста, на даний момент Україні потрібно перш за все вирішити свої проблеми.

"Ну, питання в тому, наскільки ми можемо брати участь у дискусіях зі світового світопорядку в ситуації, коли ми зосереджені на вирішенні проблем, пов’язаних із зовнішніми викликами, і проблем, пов’язаних із внутрішньою політикою. Ми – не центральна держава Європи поки що. Ми – держава, яка має сама себе врятувати для початку за допомогою інших, а потім вже думати про світовий порядок", - говорить Портников.

Також він зазначає, що ніхто не може дати точного прогнозу щодо нового світопорядку.

"І потім я, чесно кажучи, не дуже серйозно ставлюся до розмов про новий світопорядок, тому що ніхто не знає, що буде. Ми знаходимось, так би мовити, на абсолютно чистому аркуші, коли наростають суто кризові тенденції", - говорить Портников.

В даному контексті він вказує на те, що навіть у зовні благополучних країнах з сильною економікою спостерігаються кризові явища.

"Ми теж, коли дивимось на Сполучені Штати, вважаємо, що там все просто в ажурі. І раптом перемагає Дональд Трамп. І ми бачимо, він перемагає голосами штатів так званого "Іржавого поясу", де в людей серйозні проблеми із заробітком, відсутність соціальних перспектив. І все те, що розповідається про ці штати, – дуже схоже на Україну. Правда? А ми ж думаємо, що в Сполучених Штатах не може так бути, тому що ми живемо в своїй картинці всесвіту. Або ми говоримо про Польщу, що це – просто ідеальна країна", - констатує публіцист.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Росіяни хочуть вирішити проблеми з Україною, але в них є три умови - Віталій Портников.