RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відповіли на маніпуляції росЗМІ: інструктори НАТО розповіли про підготовку бійців ЗСУ на "секретному" полігоні

На військовому полігоні Яворів у Львівській області на постійній основі перебувають 200 американських і 250 канадських солдатів, які займаються навчанням українських військовослужбовців. Іноді до солдатів США і Канади в їх місії приєднуються партнери по НАТО з Литви та Великобританії.

Про це пише французьке видання Le Temps.

"У 2015 році українці попросили допомоги, і канадці першими сказали "так", - говорить майор Джефф Дей, заступник командувача 2-ї канадської механізованої бригади.

"Україна стикається з новим типом гібридної війни, ми передаємо їм наш досвід Афганістану", - додав канадський офіцер.

У свою чергу, канадський сержант Рауль Захара вказав на важливість заохочення ініціативи командирів, які знаходяться безпосередньо на полі бою.

"Російська традиція - це безліч офіцерів, які приймають рішення на вершині, а в Канаді ми цінуємо індивідуальну ініціативу. Українці повинні абсолютно створити справжній корпус компетентних сержантів", - сказав Захара.

За його словами, Україна зараз не готова до вступу в НАТО, і не буде до цього готова через 10 або 15 років.

Видання зазначає, що з 2015 року військовослужбовці НАТО на Яворівському полігоні навчили близько 6 тисяч українських військовослужбовців.

Нагадаємо, 24 грудня минулого року на телеканалі Міноборони РФ "Звезда" вийшла передача про Яворівський полігон. Російські журналісти назвали його "найбільшою базою НАТО, де сьогодні готують диверсантів для зони АТО і "загони смерті" для секретних операцій". Також говорилося, що цей полігон є нібито одним з найбільш закритих об'єктів в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Держдепартамент США схвалив продаж Україні протитанкових комплексів Javelin.