RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Це рішення стало приводом для пропаганди: в Україні зробили скандальну заяву з приводу анексії Криму

Голосування Верховною Радою в 2014 році за скасування закону "Про засади державної мовної політики", відомого як закон "Ківалова-Колесніченка", запустив процес антиукраїнської пропаганди в Криму прямо перед його анексією.

Про це в інтерв'ю "Апостроф.Лайм" заявив український музикант, колишній учасник "Океану Ельзи" Павло Гудімов.

Нагадаємо, в. о. президента Олександр Турчинов у 2014 році відмовився підписувати рішення парламенту, за законом "Ківалова-Колесніченка". Даний закон був скасований Конституційним судом 28 лютого 2018 року.

"Ви ж знаєте, зараз обговорюється в Польщі закон відносно того, що (розмова відбулася до ухвалення в Польщі скандального закону про "заборону бандерівської ідеології", - "Апостроф. Лайм"), грубо кажучи, Бандера - це зовсім не герой, це персона нон грата, який націоналізм український? І плюс там багато питань єврейських так само зачепили. Мені здається, найкраще розхитування геополітичної ситуації відбувається за допомогою таких культурних кодів, які не дозволяють людям зрозуміти, що вони вільні в своєму виборі, вільні в своїй державі і в своїх вподобаннях. І тут якраз починається найскладніша ситуація. Ми всі пам’ятаємо закон про українську мову, який запустив процес із Кримом, назвемо так, напевно він запустив", - сказав Гудімов.

Також він звернув увагу і на злиття в Україні політичної і культурної сфер.

"Багато-багато різних політичних речей відбуваються в гуманітарному секторі… Чим далі, тим менше я бачу відокремлених ситуацій, коли гуманітарна політика і політична ситуація роз’єднані. Чим далі, тим більше це все організоване в одне дуже важливе явище, яке ми називаємо "політика держави", "політика народу", "політика територій", в залежності від того, про що ми говоримо. Чим далі, тим більше я бачу, як зростає напруження не тільки з Росією. З Росією воно вилилося в таку форму збройного протистояння, яке відбувається у двох форматах. Перший формат збройного протистояння - це ДНР, Крим, анексія. А друге протистояння збройне - це коли зброєю є трохи інша система", - говорить музикант.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф.Лайм": Війна з Росією йде в двох форматах, ДНР і Крим - лише один з них - відомий музикант