RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відродити СРСР: з'явився прогноз, як Путін буде вести війну проти Заходу

Росія веде політику щодо часткового відродження Радянського Союзу і в своєму протистоянні з Заходом буде робити ставку на політсили з ультраправими ідеями.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Я не втомлюся повторювати, що з приходом Путіна вони вирішили організувати стратегічний контрнаступ на Захід для того, щоб частково відродити Радянський Союз у формі військово-політичних блоків, системи залежності, так би мовити, окреслити зону своїх інтересів. Завдання-мінімум – зробити виключною зоною інтересу Росії колишній СРСР, а зоною переважної уваги, наприклад, близьке зарубіжжя: Східну Європу, Балкани, частину Близького Сходу", - говорить Арестович.

За його словами, весь час перебування Путіна при владі, Росія веде війну проти Заходу, який переживає інституційну кризу.

"Захід не хоче визнати, що війна ведеться проти нього, не дивлячись на те, що на його території застосовують хімічну зброю. Таке визнання означало б, що значну частину зусиль потрібно перенаправити на боротьбу з Росією замість того, щоб реформувати себе", - вважає експерт .

В даному контексті Арестович прогнозує, що Росія сконцентрує свою увагу на представниках ультралівих і ультраправих ідей.

"Сучасна Росія використовує той саме ленінський метод, тільки ставка не стільки на ультралівих, скільки на ультраправих. Вони створюють правий інтернаціонал. Ми бачимо марш правих у Варшаві, демарші угорців і поляків... Йде боротьба Росії та США за Європу", - пояснює експерт.

Він також зазначає, що 2018 рік є роком реформ для ЄС, а Росія докладає зусиль для проходження до Європарламенту якомога більше політиків з правими ідеями.

"Ми можемо говорити про формування в світі правого Комінтерну. Але в той же час Москва не забуває і про лівих. Росія бачить Європу і Захід в цілому як брилу льоду і вишукує будь-яку шпаринку, щоб вставити туди долото і системно бити. Оскільки це – не Радянський Союз, ресурси в них обмежені, сучасний світ надто щільно залежний, а Росія не здатна до разової сильної дії, вона застосовує мінімальний засіб у кожному випадку. Напередодні вступу Чорногорії до НАТО вони намагалися збройним шляхом захопити парламент. У Польщі вони просто прикормлюють ультраправих, в Угорщині – братаються з [прем'єром Віктором] Орбаном, а потім женуть біженців із Сирії, вирішуючи таким чином завдання і в Сирії, і в Європі. Крім того, вони граються з правими і ультраправими у Німеччині, з тими ж правими у Франції (Марін Ле Пен і її "Національний фронт")", - резюмує Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Росію будуть душити повільно, війна скінчиться не раніше 2030 року - Олексій Арестович.