У Росії розповіли, що Путін і Порошенко збираються робити з Донбасом

На думку російського політолога Дмитра Орєшкіна, не варто очікувати від президентів України і Росії кардинальних кроків щодо зміни ситуації щодо Донбасу, так як ані Петро Порошенко, ані Володимир Путін не збираються брати під повний контроль ці території.

Про це він пише у своїй колонці на "Апострофі".

"Думаю, не варто очікувати після виборів і нового підходу Кремля до питання Донбасу. В Путіна все менше ресурсів, у тому числі суто економічних. І він прекрасно розуміє, що "приєднати" Донбас, чого від нього чекає значна частина націонал-патріотичного електорату, він не в силах. Репутаційні, економічні та санкційні витрати будуть просто неймовірні. Більше того, він абсолютно не в захваті від такої ідеї", - пояснює Орєшкін.

У той же час він відзначає, що Порошенко не дивлячись на свою риторику не прагне забирати окуповані території.

"Але, наскільки я розумію, і Порошенко не дуже рветься цей камінь брати собі на шию. Слова-то він каже, але в прагматичних діях йому це не дуже треба, скажемо прямо. Тому я думаю, що Донбас буде в проміжному статусі, як Придністров'я, Північний Кіпр, Абхазія та Південна Осетія", - вважає політолог.

При цьому він зазначає, що російський президент не в силах переломити цю ситуацію, так як має вузький коридор можливостей.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Не вистачає сил на Донбас: чого чекати після виборів Путіна.