Україна накачана зброєю: екс-СБУшник оцінив ймовірність теракту в Раді за "сценарієм Савченко"

На сьогоднішній день Україна накачана зброєю, тому теоретично теракт у Верховній Раді України за "сценарієм народного депутата Надії Савченко" може легко бути реалізованим.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник голови Служби безпеки України (СБУ) в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

"За різними оцінками, (в Україні, - ред.) близько шести мільйонів стовбурів на руках, і не всі з них є легальними. І у нас є велике число людей, які втратили довіру до влади, у яких є досвід військових дій - це дуже велика проблема. Зараз людині набагато простіше вирішити питання, кинувши гранату. Були випадки, коли колектори там щось не те сказали, і закінчувалося вибухом гранати", - зазначив він.

За словами Ягуна, знайти певну групу осіб і підготувати їх для проведення такої спецоперації реально.

"Можливо, не такими методами і не такими людьми, які за це взялися, але є таке страшне бажання щось змінити радикально. Україна завжди відрізнялася своєю махновщиною, отаманщиною, якимись нестандартними діями окремих особистостей, тому все можливо. І люди, які близькі до влади, розуміють, що це шлях в нікуди. Все ж таки закликаю і владу, і опозицію менше радикалізовуватися, менше робити різких заяв і шукати шляхи дотику. Все повинно відбуватися демократичним шляхом і за допомогою діалогу", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Всі бояться сказати, хто стоїть за Савченко, а Порошенко зробив помилку - екс-заступник голови СБУ.