RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Війна і зубна паста: на Заході цікаво висловилися про протистояння України і Росії

Незважаючи на протистояння, Україна продовжує економічні відносини з Росією.

На даний момент в інтерв'ю "Апострофу" звернув увагу надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

Говорячи про загрози "Північного потоку-2", посол зазначив, що проект потрібен "Газпрому" для того, щоб обійти Україну і мінімізувати транзитні оплати.

"З геополітичної точки зору ми критично ставимося до цієї ситуації, але ми спостерігаємо за цим, так би мовити, збоку. Ключовим в цій ситуації є рішення європейських країн, передусім Німеччини", - пояснив він.

При цьому на питання про те, чи не виходить, що західні країни таким чином фінансово допомагають Росії, посол навів в приклад економічні відносини України з агресором.

"Життя не є чорно-білим. Я не буду розмірковувати щодо бізнесу й громадян інших держав, але, звісно, так само і в економічних відносинах України є, з одного боку, збройний конфлікт, а з іншого боку – продовжується певна форма торгівлі. Наприклад, в українських крамницях можна купити зубну пасту походженням з Російської Федерації. Це можна екстраполювати на інші країни", - заявив Ващук.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Ми не хочемо ставати Росією, щоб її побороти, є інший шлях - посол Канади.