RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Що може послабити конфлікт між Заходом і Росією: американський дипломат назвав ключові моменти

Країни Заходу повинні окреслити правила, за якими має відігравати Росія, щоб був можливий продуктивний діалог між сторонами.

Про це американський дипломат, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер розповів "Апострофу" в рамках 11-го Київського безпекового форуму.

Дипломат зауважив, що Росія ефективно грає в плані деяких своїх зусиль, але ряд неприйнятних дій викликав жорстку реакцію країн Заходу, зокрема, недавні санкції США.

Як приклад дій Кремля, які не зможе прийняти Захід, Пайфер назвав агресію Росії в Криму, на Донбасі, втручання у внутрішню політику інших країн та спробу вбивства в британському Солсбері колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його дочки.

"Ми маємо знайти спосіб змусити Росію зробити крок назад, дати чітко зрозуміти, що є абсолютно неприйнятні речі, що Захід опиратиметься, - підкреслив екс-посол США. - В той же час Захід має чітко сказати росіянам, що в разі, коли вони готові грати за правилами, ми готові до продуктивнішого діалогу. Але, гадаю, без кроків назад з боку Росії й чіткої позиції Заходу щодо червоних ліній, які він не дозволяє Росії перетинати, буде важко мати такий продуктивний діалог".

Більше про втручання Кремля в справи Заходу читайте в матеріалі "Апострофа": Росія боїться і зробила величезну помилку в Україні - екс-посол США.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика