RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Патрони для кремлівської пропаганди: на Заході пояснили, кому вигідні скандали між Польщею та Україною

Скандали між Польщею та Україною вигідні російській пропаганді.

Про це "Апострофу" заявив політолог, радник міністра закордонних справ Польщі професор Пшемислав Журавський вель Граєвський.

"Це не суперечка (між Україною і Польщею, - ред.) про національну гідність. Тут питання в наступному: хочете дати більше патронів російській пропаганді, щоб вона стріляла ними по польській громадській думці? Ще Наполеон говорив, що на війні не можна робити того, що ворог хоче, щоб ти зробив. Сам факт, що ворог хоче, щоб ти щось зробив, є достатнім приводом так не робити", - зазначив він.

За словами політолога, Москва хоче, щоб Україну бачили як "бандерівську" країну, з традиціями співпраці з Третім Рейхом і так далі.

"Це політичний виклик - як зробити так, щоб українське національне достоїнство на рівні громадської думки не страждало і щоб польська національна гідність на рівні громадської думки (бо це не суперечка між урядами) прийняла цю ситуацію. Потрібно думати не про те, що було кілька десятиліть тому, а про те, які будуть наслідки прийнятих зараз рішень. Очевидно, що тільки одна країна має вигоду в цій ситуації", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готує серйозний удар в Європі, а Москві потрібна "бандерівська" Україна - радник польського міністра.