RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Розвідники з США описали глобальні наслідки нових санкцій проти Росії

Нові антиросійські санкції США серйозно вплинуть на компанії далеко за межами Росії і приведуть до змін в алюмінієвій галузі.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики відзначають, що у Москви був час пристосуватися до санкцій і хоча останні повідомлення про санкції призвели до падіння курсу рубля до найнижчого з грудня 2016 року рівня і зниження індексу торгової системи в Росії на 13%, обидва показники відновилися протягом декількох днів.

На їхню думку, в самому несприятливому становищі опинилася алюмінієва компанія "Русал" олігарха Олега Дерипаски. Значна частина бізнесу цієї компанії доводиться на американський ринок і тому санкції вдарять по ній дуже сильно. Очікується, що "Русал" буде намагатися перенаправити продукт в Азію і на Близький Схід. Однак іноземні компанії можуть теж виявитися під санкціями за сприяння великим угодам російських компаній з списку санкцій.

Також наголошується, що Кремль може надати компанії короткострокову ліквідність. На думку аналітиків, це призведе до того, що Дерипаска стане підконтрольним Володимиру Путіну і його адміністрації.

При цьому санкції проти "Русала" відіб'ються не лише на Росії. Після цього рішення США глобальні ціни на алюміній зросли на 14% і продовжують рости ще. При цьому американським компаніям ймовірно доведеться закуповувати алюміній у Китаю, незважаючи на більш високі мита, які адміністрація США недавно наклала на імпорт алюмінію. Ризик потрапити під санкції за співпрацю з російською компанією також змусить і інші країни шукати нових постачальників. В результаті цього глобальні алюмінієві торгові потоки змінять напрямок.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Кремль хоче помститися, Донбасу загрожує загострення війни - приватна розвідка США.