RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​"Наш край" вимагає відставки Супрун через провал вакинації від кору в Україні

Співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак заявляє, що уряд має відправити Супрун у відставку за провалену вакцинацію – на кір з початку року захворіло втричі більше людей, ніж за весь 2017-й.

За словами політика, через провал вакцинації з початку року в Україні на кір захворіло майже 14 тис. людей.

«З початку року на кір захворіло 13 883 українці – понад 5,6 тисяч дорослих та 8,2 тисяч дітей. Це втричі більше, ніж за весь 2017-й. Шестеро дітей і двоє дорослих померло. МОЗ постійно звітує про збільшення кількості щеплених українців, а хворих на кір стає усе більше. Уряд має негайно вжити протиепідемічних заходів для запобігання подальшого поширення кору в країні та, через неспроможність зупинити епідемію, відправити у відставку Супрун”, – переконаний Мазурчак.

Він нагадав, що ще минулого року «Наш край» попереджав про недостатню кількість вакцини та її повільну доставку в Україну.

«Протягом 2017 року на кір захворіли 4 782 осіб. Але Міністерство охорони здоров’я практично нічого не зробило для виправлення ситуації та повністю провалило кампанію з вакцинації українців”, – наголосив Мазурчак.

Співголова «Нашого краю» додав, що особливо загрозливою ця ситуація виглядає напередодні літніх канікул.

“Непокоїть, що кількість хворих на кір зростає перед початком літніх канікул. Це загрожує поширенням хвороби саме серед дітей, які відпочиватимуть в дитячих таборах”, – підсумував Мазурчак.

Нагадаємо, за оперативними даними Центру громадського здоров’я з початку року на кір захворіло 13 883 українці – 5 603 дорослих і 8 280 дітей. За цей час від ускладнень померло восьмеро людей: шестеро дітей та двоє дорослих.