RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У США і ЄС різко висловилися з приводу відкриття Путіним Кримського моста

Державний департамент США і зовнішньополітична служба Євросоюзу засуджують будівництво і відкриття Кримського моста.

Офіційний представник Держдепу Хізер Науерт в своїй заяві зазначила, що міст в окупований Крим був побудований без дозволу України.

"Російське будівництво моста служить нагадуванням про триваючу готовнысть Росії порушувати міжнародне право. Міст являє собою не тільки спробу Росії закріпити незаконне захоплення і окупацію Криму, але також заважає навігації, обмежуючи розмір судів, які можуть проходити через Керченську протоку - єдиний шлях до територіальних вод України в Азовському морі. Ми закликаємо Росію не перешкоджати цьому судноплавству", - сказано в заяві.

Також в США нагадали, що санкції проти осіб і організацій, причетних до будівництва, будуть зберігатися до тих пір, поки Росія не піде з Криму.

У заяві зовнішньополітичної служби ЄС також засуджується будівництво моста в окупований Крим. Там вказується, що воно спрямоване на подальшу примусову інтеграцію Криму і ізоляцію півострова від України, частиною якої він є.

Нагадаємо, 15 березня відбулася офіційна церемонія відкриття автомобільного руху по Кримському мосту, який РФ побудувала, щоб з'єднати Краснодарський край з окупованим Кримом.

Як повідомляв "Апостроф", Петро Порошенко звинуватив Кремль у цинізмі через відкриття Керченського моста в Крим напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу.