RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Все потрібно робити вчасно: експерти пояснили, чи варто Києву визнати війну Росії проти України

Україна повинна офіційно визнати війну з країною-агресором Росією.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов.

"У нас гігантська фінансова, економічна і політична залежність від Москви. Це не дозволяє багатьом політикам визнати військову агресію Кремля проти нашої держави. Але якщо Україна все-таки зважиться на цей крок, то нам простіше буде вести діалог на міжнародній арені. Ми поставимо весь світ у позицію ухвалення рішення щодо Росії", - стверджує він.

У той же час, багато інших експертів вважають, що на даний момент таке рішення буде недоречним.

"Усе потрібно робити вчасно. Якби Київ оголосив дії РФ військовою агресією в 2014 році, відповідно, запровадив воєнний стан і перевів усе управління державою на військовий режим, це було б сприйнято з розумінням. Вчинення такого кроку сьогодні тільки підсилить сприйняття у світі нинішнього українського керівництва як не зовсім адекватного і серйозного партнера. Будемо мати свого роду "ефект Бабченка", тільки в дипломатії", - розповів український дипломат, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

Народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, в свою чергу, вважає, що після такого рішення Україну можуть чекати серйозні наслідки: "Ми втратимо велику частину міжнародної допомоги і підтримки, бо тоді наші міжнародні партнери будуть змушені стати на бік однієї з воюючих сторін. А вони попередили нас, що робити цього не бажають. І брати участь у будь-якій війні також не хочуть".

Більше про відсутність прогресу на переговорах в Мінську читайте в матеріалі "Апострофа" - Війна на Донбасі: на що сподіватися в цьому році.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика