RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Соціологи назвали Світличну і "Відродження" кандидатами на перемогу в Харківській області

Соціологи назвали електоральні переваги жителів Харьківської області.

Про це пишуть Коментарі.

"Перше місце в Харківській області ділять "Відродження" (18,6%) і "За життя" (15,9%). У лідерах також партії "Опозиційний блок" з 13,4%, і ВО "Батьківщина" c 9,7%. "Громадянська позиція" з 5,8% і БПП "Солідарність" з 5,6% також утримують хороші позиції в області. Сумарний рейтинг консервативних партій ("Оппоблок", "За життя" і "Наш край") становить більше 50 %, що явно говорить про консервативні переваги виборців Харківської області", - передає видання.

Що стосується президентських виборів, то якби вибори президента України проходили у найближчу неділю, то в Харківській області п'ятірка лідерів виглядала так: Євген Мураєв (11,3%), Михайло Добкін (10,6%), Юлія Тимошенко (10,1% ), Анатолій Гриценко (9,9%) і Вадим Рабінович (8,4%). За ними йдуть - Юрій Бойко (8,3%) і Олександр Вілкул (7,5%).

Варто відзначити, що на відміну від Харківської області, в Запорізькій і Дніпропетровській областях вони увійшли в топ-5. Чинний президент, Петро Порошенко, набрав би в Харківській області 7,5%.

Також вдалося з'ясувати ставлення опитаних до діяльності перших осіб міста та області. З'ясувалося, що 65% опитаних позитивно оцінюють діяльність губернатора Юлії Світличної. Цей показник у мера Харкова Геннадія Кернеса склав 60,9%.

Крім того, зазначають соціологи, за підсумками опитувань в трьох областях (Запорізька, Харківська та Дніпропетровська) можна зробити висновок, що ефективним прем'єр-міністром жителі цих областей бачать чинного прем'єра Володимира Гройсмана (від 8% до 11% в різних областях), Олександра Вілкула, колишнього віце-прем'єра (від 8% до 15%) і главу партії "За життя" Вадима Рабіновича (від 6% до 8%)