RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Про що можуть домовитися Трамп і Путін: аналітик озвучив прогноз

Кращим варіантом для України буде, якщо президент США Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін на майбутній зустрічі в Гельсінкі не досягнуть чіткої домовленості по нашій країні.

Про це "Апострофу" розповів експерт програми міжнародної та внутрішньої політики "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич.

За словами Тишкевича, найкращим варіантом для України буде ситуація, при якій Трамп і Путін зможуть досягти домовленості лише з вуглеводнів і Північного потоку-2 і просто зроблять спільну заяву про те, що вони за миротворців на Донбасі.

Трохи гірше для України буде, якщо лідери США і РФ досягнуть домовленості щодо Сирії, КНДР, Ірану і більш-менш окресленого формату миротворців без політичного рішення.

"Чому для нас питання миротворців погане в такому форматі? Для нас воно важливе як питання, що розглядається окремо. А як тільки наше питання йде в пакеті, де одна криза змінюється іншою, тоді ми в програшній ситуації", - пояснив Тишкевич.

І одним з найгірших варіантом для України стане домовленість, при якій Трамп поступиться по санкціям і Україні в замін на поступки Росії по КНДР, Ірану, Північному потоку-2 і Сирії.

"Причому найгірший варіант, коли США де-факто визнають контроль над Кримом і в пакеті з цим йде якийсь формат миротворців, Для нас це просто небезпечно з точки зору вибуху внутрішньополітичної ситуації", - зазначив Тишкевич.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Зустріч Трампа і Путіна: три сценарії для України.