RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Дуже небезпечний прецедент: названі серйозні наслідки для світу в разі визнання Трампом захоплення Криму

У разі, якщо Трамп визнає анексію Криму Росією, то можуть виникнути територіальні претензії такого плануі у інших країн.

Про це в колонці на "Апострофі" написав український дипломат Олександр Хара.

"Якщо ж говорити про Україну, то США розглядають Крим як дуже небезпечний прецедент. Адже якби Трамп визнав Крим, то є й інші держави, у яких є територіальні претензії. Взяти той же Китай з Тайванем. Тоді китайці скажуть, що якщо вже Росія може провести референдум і окупувати Крим, то чому б і нам таке ж таки не провернути з нашою споконвічною територією, яка знаходиться поруч. Я вже не кажу про намитих островах в Південно-Китайському морі, які сильно обмежують мореплавання і порушують інтереси прибережних держав. Іншими словами, якщо Америка готова погодитися з тим, що Китай робить в Південно-Китайському море, то вона автоматично відмовляється від можливості контролювати моря, потоки товарів, енергетику та інше", - упевнений він.

Детальніше про продовження агресивної політики Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Путін оточив Україну з трьох сторін: де найголовніша небезпека.