RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Генерал пояснив, навіщо Путін стягнув танки на лінію фронту в Україні

Президент Росії Володимир Путін несе не тільки дипломатичні, а й матеріальні втрати на тимчасово окупованій Донбасі, в зв'язку з чим, і концентрує військові сили на лінії фронту.

Про це в колонці на "Апострофі" написав екс-заступника глави генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"У нього поки не складається ніяких чітких позиції по Україні. За Криму відомо, що американці підтвердили (декларація про невизнання Криму російським, - "Апостроф"), а на Сході Путін хоче щось змінити, запропонувавши референдум, який не передбачено Мінськими угодами. Зрозуміло, що Путіна не влаштовує нинішній стан в окупованих регіонах, оскільки вони несуть не тільки моральні і дипломатичні втрати, але також фінансові та економічні. Тому він шукає шляхи, як це змінити. А пропозиція Путіна про референдум говорить, про те, що він побічно руйнує Мінські угоди, про які він кожен раз говорить наступне: Росія їх виконує, а Україна не хоче", - сказав він.

За словами експерта, саме це і є причиною, чому він концентрує військові сили на лінії фронту.

Детальніше про те, навіщо Росія стягує військову техніку на Донбас, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін стягує війська на Донбас: генерал озвучив тривожний прогноз по Україні.