Розгорівся скандал через рішення Угорщини створити "українське" міністерство

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Угорщины через створення посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області.

Про це повідомляють в МЗС України.

"31 липня 2018 року в МЗС України був викликаний тимчасовий повірений у справах Угорщини в Україні Ласло Пап. Угорському дипломату було висловлено рішучий протест у зв'язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта щодо України і наголошено на необхідності припинення дій, що негативно впливають на двосторонні відносини", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що таке рішення йде в розріз з політикою Європейського Союзу та багато в чому відображає підходи країни-агресора.

"Угорському дипломату також була вручена нота з вимогою надання офіційних роз'яснень у зв'язку з рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки в сферу компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України", - заявили в МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Заході вказали на дивний момент в конфлікті України і Угорщини.