RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін їде до Меркель, щоб знайти спосіб гордо піти з Донбасу – дипломат

Президент РФ Володимир Путін під час перемовин з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання виходу з Донбасу, але таким чином, щоб не втратити обличчя.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Росія зараз починає консультації, як вилізти з Донбасу, яким чином відійти, максимально залишивши інтереси там і показавши всередині РФ: ми насправді не програли, ми виграли, але цей виграш має саме такий вигляд", - сказав дипломат.

При цьому, каже Огризко, про результати зустрічі Україна так чи інакше знатиме, і координуватиме дії із західними партнерами.

"Я думаю, це не останній візит. Можливо, будуть й інші. Ми подивимося по суботній зустрічі, які ключові меседжі прозвучать. Безумовно, що в разі негативного результату для Росії, вона напише якісь загальні дипломатичні формули, які нічого не скажуть. Але, я думаю, що німецька сторона так чи інакше дасть чітко зрозуміти, і ми про це дізнаємося, безумовно, через інші канали, що насправді хотів товариш Путін і як ми всі разом (Україна і Захід) будемо на це реагувати", – уточнив дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", зустріч президента Росії Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель відбудеться 18 серпня в Німеччині.