Росія може не повернути Донбас Україні: експерт назвав причину

Українські політики, які намагаються виторгувати підтримку Кремля напередодні виборів президента України можуть зробити так, що Кремль не поспішатиме з поверненням Донбасу Україні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"До Москви з України побігли гінці з приводу того, що "ми про все домовимося, тільки підтримайте нас на виборах". У мене є інформація, що деякі наші кандидати та їхні посланці так зробили. Якщо ви подивитеся на всі боки, то побачите, що дуже багато людей йдуть з гаслами "мир за всяку ціну", мовляв, забезпечу мир відразу, як тільки мене оберуть", - говорить Гримчак.

Він зазначає, що більшість політиків, які обіцяють швидкий мир займаються звичайним "базіканням".

"Це просто балачки про те, що нам потрібен мир, у мене є покроковий план тощо. Але в разі спроби розглянути ці кроки і зрозуміти деталі, тобі в кращому випадку відповідають, що це секретна інформація і ведуться переговори. Тому, думаю, росіяни будуть продовжувати тримати Донбас як мінімум до виборів президента, а як максимум - до виборів в парламент", - говорить він.

При цьому чиновник зазначає, що для України вкрай важливо не розтринькати все те, "що робили останні чотири роки - армію, реформи, зміни" і тоді, "як кажуть наші і російські експерти, "Росія може не пережити другого терміну Петра Порошенка".

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": З України в Москву побігли гінці з пропозицією домовитися - Юрій Гримчак.