RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Почали вилазити з нір: в Україні зробили жорстку заяву про вплив проросійських сил

Через відсутність воєнного стану в Україні, а також прихильність Києва нормам демократії, в країні занадто вільно себе почуває "п'ята колона".

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Суть в тому, що Україна є правовою державою. І відсутність воєнного стану плюс європейські демократичні цінності, які ми зараз взяли на озброєння, в стані війни грають погану роль. І тут мова не тільки у Вікторі Медведчуку, а взагалі в "п'ятій колоні", яка дуже активно діє в Україні. Більш того, в цьому році вони вже почали вилазити з нір. Якщо в 2014-15 роках вони сиділи тихо як таргани за грубкою, то сьогодні вони вже в повний зріст починають критикувати партію війни, просувати свої тези і так далі. Це дуже небезпечний процес для воюючої країни", - сказав Тимчук.

Він зазначив, що боротися з п'ятою колоною надзвичайно складно, "коли різні правозахисні міжнародні організації розповідають про те, що ми повинні робити, а що ні, при цьому вони це розповідають з позиції країни мирного часу".

"Для нас ця ситуація має дуже нехороший відтінок і є дуже складною. Адже потрібно балансувати між якимись європейськими цінностями мирного часу і при цьому намагатися зберігати захист своїх національних інтересів воюючої країни. Поки ми ніяк не можемо знайти золоту середину, щоб догодити Європі та при цьому захистити себе", - резюмував нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Тимчук назвав регіони, де Росія може влаштувати серйозні проблеми Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика