RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Наш край" ініціює відставку глави "Нафтогазу" через купівлю планшетів на 1,5 млн грн

Партія "Наш край" ініціює відставку голови Нафтогазу Андрія Коболєва за ухвалення рішення купити планшети на півтора мільйона гривень для працівників компанії.

Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

За його словами, поки українці віддають останні кошти на оплату комунальних послуг, чиновники за бюджетні кошти купують ґаджети на мільйони гривень.

"Коли мільйони українських родин вимушені сьогодні оформлювати субсидію, аби хоч якось розрахуватись за газ та комунальні послуги, НАК "Нафтогаз" дозволяє собі за державні кошти придбати планшети вартістю в 41 тисячу гривень для 35 своїх працівників. В будь-якій європейській країні чиновник одразу був би змушений піти у відставку через такі аморальні рішення, але не в нашій. Тому партія "Наш край" ініціює відставку голови "Нафогазу", – зазначив Сергій Шахов.

Ці кошти, наголосив він, потрібно направити на нарощення видобутку українського газу.

"Як завжди чиновники "Нафтогазу" забувають про свій головний обов’язок – направляти прибуток компанії на розвиток видобутку українського газу, щоб зменшити ціну для пересічних українців, а не витрачати шалені гроші на непотрібні електронні іграшки", – переконаний Сергій Шахов.

Він впевнений, минулий досвід ухвалення резонансних рішень, нічому чиновників "Нафтогазу" не навчив.

"Українці не забули антисоціальне рішення "Нафтогазу", коли чиновники преміювали себе на 46 млн доларів за перемогу у суді над російським "Газпромом", замість того щоб оздоровити на ці кошти 200 тисяч дітей. Тепер, маючи такі шалені зарплати та премії, вони не соромляться з грошей за комуналку купувати планшети по 41 тис. грн", – зазначив Сергій Шахов.

За подібні рішення, народний депутат закликав керівника "Нафтогазу" піти у відставку.

"Партія "Наш край" ініціює відставку голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва через його антинародне керування державною компанією", – підсумував Сергій Шахов.

Як відомо, згідно даних системи публічних закупівель ProZorro, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголосила тендер на придбання 35 планшетних комп’ютерів марки Apple iPaD Pro з очікуваною вартістю 1,432 млн гривень.