Повернути Донбас можна лиш одним способом: експерт з США озвучив жорстоку істину

Україна зможе повернути Донбас тільки одним способом - забравши його назад військовим шляхом.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив президент американського фонду Jamestown Foundation Глен Ховард.

Говорячи про відносини німецького канцлера Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна, він зазначив, що Меркель намагається грати на стороні України.

"Меркель хоче, щоб Путін продовжував експортувати газ через Україну в обмін на завершення Німеччиною будівництва "Північного потоку-2". Меркель домагається, щоб Путін зробив щось на Донбасі. Але врятувати Донбас можуть тільки українці - українські військові. Отримати Донбас назад можна лише одним способом - забравши його назад військовим шляхом", - переконаний експерт.

При цьому він попередив, що Україні не можна допустити, щоб Росія отримала повний контроль над Азовським морем.

"Українські військові повинні розуміти: якщо Росія має морську перевагу в Азовському морі, їм буде набагато легше провести військову операцію в будь-якій частині азовського узбережжя. Вони можуть відправити спецназ в будь-яку точку, і їх завдання набагато легше здійснити з повним контролем Азовського моря", - сказав він.

Ховард зазначив, що така ситуація стане "великим мінусом для військової стратегії України на Донбасі, тому що російські солдати можуть в будь-який час потрапити в будь-яку частину тилу".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Меркель тисне на Путіна по Донбасу, але це Україні не допоможе.