RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Юлія Тимошенко зустрілася з радником Дональда Трампа Джоном Болтоном

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зустрілася з радником з питань національної безпеки президента США Дональда Трампа Джоном Болтоном, який з коротким візитом перебуває в Україні.

Про це повідомляється на офіційному сайті ВО «Батьківщина».

Вона подякувала представникові Трампа за принципову позицію США в питанні збереження територіальної цілісності України, повернення Криму і Донбасу, а також введення санкцій проти Росії як країни-агресора.

"Нам потрібен справжній світ, а не ілюзія світу. Здаватися - НЕ опцією: такий шлях - це не для нас, не для України", - підкреслила Юлія Тимошенко в розмові з Джоном Болтоном.

Крім того, лідер "Батьківщини" ознайомила радника президента США зі своїм підходом до вирішення проблеми корупції в Україні. Зокрема, це стосується проекту нової Конституції, яка стосується створення підзвітної незалежного судочинства та контролюючих органів.

Також було приділено увагу питанню енергетичної незалежності України. Юлія Тимошенко наголосила на необхідності суттєвого підвищення внутрішнього видобутку газу, а також обговорила з представником США перспективу поставки скрапленого газу з Америки в Україну.

Крім того, сторони обговорили питання і подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Крім особистого спілкування з Джоном Болтоном, Юлія Тимошенко також взяла участь у зустрічі радника президента США з лідерами парламентських фракцій, на якій була присутня посол США Марі Йованович і Григорій Немиря.