Кремль схвилював бойовий наказ Порошенко бійцям ЗСУ

Президент України Петро Порошенко наказав бійцям ВСУ на Донбасі застосовувати зброю для збереження життя військових, проте в Росії зазначили, що таке рішення йде врозріз з наявними домовленостями.

Про це повідомляє російське інформацийне агентство ТАСС.

Наказ Порошенко про застосування всіх наявних засобів в протистоянні з агресором на Донбасі отримали командири бригад ЗСУ. Однак така позиція президента України схвилювала Кремль.

Зокрема, така позиція обурила прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова. Як він зазначив, наказ Порошенко призведе до нагнітання напруженості на південному сході України.

"Безумовно, це йде врозріз з наявними домовленостями, які насправді і так далеко не скрупульозно виконуються українською стороною. Звісно, подібні кроки ведуть лише до подальшого нагнітання напруженості в зоні зіткнення", - заявив Пєсков.

Представник Кремля нагадав, що є домовленість про відвід важких озброєнь від лінії зіткнення сил в Донбасі.

"Росія не є стороною конфлікту і не стане як-небудь відповідати на можливе застосування зброї Києвом в Донбасі, проте як гарант мінських домовленостей можу висловити глибоке співчуття у зв'язку з тим, що тривають кроки з української сторони, які ведуть до подальшого нагнітання напруженості", - сказав Пєсков.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали видовищне відео серйозного бою під Донецьком, в зоні військового конфлікту на Донбасі, де доба четверга, 11 жовтня, для ЗСУ пройшла без втрат.