RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Нова програма співпраці: посли країн G7 вітають домовленості України і МВФ

Посли країн "Великої сімки" вважають, що нова програма співпраці України і МВФ стане кроком на шляху забезпечення майбутньої економічної стабільності України.

Про це повідомляють на сторінці "Група підтримки України" в Twitter.

Дипломати G7, куди входять США, Великобританія, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія, підтримують 14-місячною програмою stand-by. Про неї домовилася Україна з Міжнародним валютним фондом замість діючої програми розширеного фінансування обсягом 2,8 мільярда SDR (еквівалент 3,9 мільярда доларів США).

"Посли країн" Великої сімки "вітають досягнуту між МВФ і українською владою домовленість на рівні фахівців за новою програмою у форматі стенд-бай. Ключовий крок на шляху забезпечення майбутньої економічної стабільності України і продовження економічного зростання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", МВФ розгляне питання про надання Україні кредиту в розмірі 3,9 мільярда доларів в наступному році після затвердження українським парламентом Держбюджету на 2019 рік, згідно з рекомендаціями фонду, зокрема підвищенням ціни на газ.