RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Тимошенко пообіцяла зняти штучні обмеження для бізнесу

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко пообіцяла, що у випадку перемоги на виборах її команда зніме штучні обмеження для кредитування бізнесу.

Про це вона заявила під час зустрічі з підприємцями Буковини у Чернівцях.

За словами лідера «Батьківщини», кредити мають надаватися під страхування ризиків і без застав.

«Замість кредитування під заставу ми започаткуємо стандартну процедуру, як в усіх країнах, – страхування ризиків. Тобто ми будемо страхувати, а не брати застави. Кредитні ресурси мають становити щонайменше 80% ВВП. Ми створимо монетарну політику, яка щонайменше на 80% покриє ВВП. Економіка тоді почне жити», – переконана вона.

Голова партії вважає, що дії чинної влади призвели до того, що економіка знекровлена і позбавлена кредитних ресурсів.

«Нацбанк ускладнив взяття кредитів настільки, що простий підприємець може взяти тільки короткостроковий кредит і під заставу, під 18-20%. Такі відсотки є просто непосильними. Окрім того, НБУ дає комерційним банкам гроші під 18-20% річних, коли в Єврозоні центробанки дають під 0%. Обліковою ставкою Нацбанк, по суті, нищить економіку», – обурилася вона.

Тимошенко переконана, що після того, як буде зупинена штучна інфляція, можна буде встановити низькі ставки рефінансування НБУ комерційних банків: «Це означатиме зниження ставки кредитування для бізнесу. Ми знімемо всі штучні умови для отримання кредитів українською економікою».

Як зауважила лідер партії, НБУ вже багато років не керується країною, а керується зовнішньою потужною фінансовою корпорацією глобального рівня. І це, переконана вона, є однією з причин руйнації нашої економіки.

«Перше, що нам треба зробити, повернути НБУ в управління країни. На наших фінансових можливостях заробляють ззовні», – констатувала політик.

Ще одним завданням нової влади Тимошенко назвала створення ефективної системи іпотечного кредитування для придбання житла людьми: без першого внеску, під 3% і на той термін, на який вирішить родина, – до 30 років.

«Держава рефінансуватиме іпотечні ризики», – додала вона.