RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Розгорівся скандал через участь "друга" Путіна з ЄС в псевдовиборах бойовиків на Донбасі

Угорський політик, член партії "Йоббік" Тамаш Шама брав участь в так званому "спостереженні" за псевдовиборами в ОРДЛО.

Про це повідомляє посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що у зв'язку з цим фактом звернулася до голови партії, в Обласну раду Бекеш і в Міністерство зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

"Такі ж дії окремих "політиків" заслуговують суворого осуду і належну реакцію з тим, щоб запобігти їх повторенню. Така поведінка в гонитві за популярністю, забуваючи про майже щоденні втрати від триваючої російської агресії серед українських громадян, в тому числі угорської національності, не тільки порушує українські закони і міжнародні правові норми, а й просто глибоко аморальна", - написала Непоп.

За її словами, Україна високо цінує підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності і миру в нашій країні.

Як повідомляв "Апостроф", президент Петро Порошенко запропонував підготувати нові зміни до Конституції в частині децентралізації влади, а зміни, в яких є згадка про особливий порядок місцевого самоврядування для ОРДЛО, залишити в парламенті. А також в Кремлі висловилися про минулі фейковий виборах в ДНР і ЛНР. Там відзначили, що відносяться до цього з розумінням.