RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Рентабельність молочної ферми "Укрлендфармінг" Бахматюка в Сумській області досягла 50%

Рентабельність молочної ферми «Укрлендфармінг» в Сумському районі (с. Підліснівка) Сумської області досягає 50%, що доводить вигідність молочного бізнесу в Україні.

Про це повідомив журналістам директор з виробництва групи компаній «Укрлендфармінг» Василь Лобода.

"Справа в тому, що в Україні поголів'я молочної худоби нечисленне, і з кожним роком воно скорочується. Тому існує дефіцит. Попит є і на внутрішньому, і на зовнішньому ринку, хоча останнім часом безліч молокозаводів переорієнтується саме на зовнішні ринки. Тому рентабельність нашої ферми досить непогана - 50% і вище ", - сказав Лобода.

За його словами, молочне тваринництво може бути вигідним бізнесом, навіть не зважаючи на всі складнощі утримання молочного стада. До таких, зокрема, належать витрати на утримання молочного поголів'я, в першу чергу через високих цін на корми.

При цьому, Лобода зазначив, що на фермах групи компаній «Укрлендфармінг» виробляється молоко вищого сорту і реалізується на 20 молокозаводів. «Ми поставляємо молоко на двадцять молокозаводів, а ціна зараз - 9,89 грн за кг. Молочне тваринництво - досить вигідний бізнес. У тваринництві одне з найбільш маржинальних напрямків - це виробництво молока і племінна реалізація», - сказав Лобода.

Він також додав, що, завдяки безперервної роботи над поліпшенням генетики молочного стада в Подлесновской фермі, середній надій на корову становить 24 кг в день.

Такі високі результати, за словами Лободи, стали можливі завдяки селекційній роботі над молочного поголів'я. У Підліснівському відділенні утримується близько 900 голів голштинської породи, яка вважається однією з кращих в молочному тваринництві. У той же час, Лобода зазначив, що корови цієї породи досить вимогливі до догляду та годування. Саме тому в планах попрацювати в наступні роки з голландської молочної породою, оскільки вона не така вимоглива в догляді, але молоко цих корів має більшу жирністю, що збільшує його залікову вартість.