RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Росія влаштує Україні нові провокації: військовий стан можуть продовжити

Як мінімум до проведення в Україні виборів президента в 2019 році Москва продовжуватиме влаштовувати військові провокації проти Києва.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив військовий експерт Іван Апаршин.

"У найближчій перспективі, як мінімум до виборів в Україні, Російська Федерація, буде проводити подібні провокації, щоб тримати всіх "в тонусі" і показувати, що все ж вони контролюють ситуацію", - заявив він.

При цьому Апаршин вважає, що в економічному плані Росія знаходиться в такій ситуації, що "не готова до широкомасштабного вторгнення в Україну". До того ж, в Генштабі РФ повинні усвідомлювати, що українська армія стала досить сильною, щоб протистояти агресору.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи можуть ці провокації привести до продовження воєнного стану в Україні, Апаршин сказав, що не виключає такого варіанту.

"Якщо для цього будуть підстави, це вже буде не провокація, а дійсно загроза, то думаю, що можливий варіант введення воєнного стану на всій території України і більш рішучі заходи, ніж ті, які є сьогодні. Війну неможливо спрогнозувати", - резюмував він .

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Азовська криза: у Росії є причини продовжувати провокації проти України.