RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Тимошенко назвала корінь абсолютноЇ корупції в Україні

Абсолютна корупція в Україні полягає в тому, що олігархи не просто наближені до влади, але і є нею

Про це на своїй сторінці у Facebook написала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

"Корупція – це відсутність нормальних зарплат і пенсій, це розвалена система держуправління, це недієздатні силові структури і продажні суди, це відсутність реформ, це бідність людей і бідність країни. Корупція – тотальний хижак, вона не гребує нічим і все нищить дощенту", – пояснила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" переконана, насамперед потрібно зробити суди, Генеральну прокуратуру і Державне бюро розслідувань незалежними від політиків, щоб люди мали право фіксувати корупційні вимоги чиновників на камеру чи диктофон і з цими доказами іти в суд.

"По-друге – порядок в економіці та на митниці. Це прозорі закупівлі, прозоре розмитнення, ліквідація корупційних податків, європейські зарплати як основа припинення корупції. По-третє – порядок в державному управлінні. Це державні реєстри на блокчейн-технологіях, скасування зайвих функцій виконавчої влади, механізм зупинки корупційних рішень, чітко прописані контрольні функції опозиції. По-четверте, треба ліквідувати монополії в усіх сферах життя. Там, де з’явиться чесна конкуренція – зникне корупція", – зявила політик.

Також вона наголосила, що головна передумова успішної боротьби з корупцією – наявність політичної волі здійснити всі ці зміни.

"Мені набридло слухати від політиків, що корупцію неможливо подолати. Це цинізм і блюзнірство. Це злочин проти власної країни і власного народу", – підсумувала вона.