RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​У Європі висловили побоювання через воєнний стан в Україні

У Європі кажуть про використання воєнного стану в Україні для цілей президента країни Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Апостроф".

У дипломатичних колах Європи мало хто сумнівається, що влада використовує військовий стан з метою президентської виборчої кампанії.

"Ми не знаємо, чи був це такий стратегічний задум або план, навряд чи хтось в штабах в Києві планував таку багатоходівку, але те, що Порошенко вирішив використати кризу в своїх цілях, то в цьому навряд чи можна сумніватися. Якби він нічого не робив, його б звинуватили в байдикування, а так він взяв ініціативу в свої руки, налякав усіх воєнним станом, потім зробив поступку і зараз вже точно ніхто його не звинуватить, що він нічого не робить. Але головне питання, яке нас зараз хвилює - як далеко він піде і чи вчасно зупиниться. Відповіді ми не наймання, а підозри в загрозі зриву виборів ми чуємо звідусіль. Рішення щодо місцевих виборів в ОТГ, запланованим на 23 грудня, буде для нас сигнальним", - розповів європейський дипломат на умовах анонімності.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Військове піар-положення: чому в Україні зберігається небезпека зриву виборів".