RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україна підготувала удар по Росії через Крим

Кабінет міністрів України 18 грудня ухвалив рішення про внесення пропозицій в РНБО щодо застосування ряду санкцій до юридичних і фізичних осіб з-за діяльності в анексованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, за поданням якого був підготовлений цей документ.

Відзначається, що список включені 23 особи через незаконні археологічних пошукових робіт на об'єктах культурної спадщини або "участі в заходах, спрямованих на легітимізацію незаконну окупацію Криму і Севастополя", і також керівники або засновники підприємств, залучених до будівництва моста через Керченську протоку.

Також в списку - підприємства з Росії країн Європи, що забезпечують діяльність ТОВ "Титанові інвестиції" в Армянську, 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу Росії в Криму, а також юридичні особи, залучені до організації перевезень через порти «Темрюк», «Кавказ» і Керченську поромну переправу.

При цьому в міністерстві не уточнили імена і назви організацій, щодо яких пропонується ввести санкції.

В українському міністерстві відзначили, що введення санкцій до всіх причетних юридичним і фізичним особам "унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС і США, що в подальшому буде сприяти поверненню окупованих територій в правове поле України".

Як повідомляв "Апостроф", раніше генассамблея ООН прийняла жорстку резолюцію по Криму.