RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

​Хто симпатичний українцям: партія Рабиновича виявилася серед лідерів

Політична партія Вадима Рабиновича "Опозиційна платформа - За життя" виявилася на другому місці в рейтингу електоральних симпатій.

Відповідні дані опублікував Центр соціальних досліджень "Софія" за результатами проведеного опитування.

"Серед респондентів, які беруть участь у виборах, за партію "Батьківщина" планують проголосувати 16,7%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 11,1% опитаних, а за "Слугу народу"- 10,8%. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Блок Петра Порошенка "Солідарність", партія "Громадянська позиція" і Радикальна партія Олега Ляшка", - сказано в повідомленні.

Згідно з результатами соцдослідження, якби президентські вибори відбулися зараз, більшість респондентів проголосували б за Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського та Юрія Бойко.

"За Юлію Тимошенко готові проголосувати 16,9% опитаних, за Володимира Зеленського - 11,3%, а за Юрія Бойко -10,9% респондентів. З огляду на статистичну похибку, необхідно також вказати, що деякі потенційні кандидати також мають шанс пройти в другій тур виборів. Досить високі показники у Петра Порошенка (9,4%), Анатолія Гриценка (7,9%) і Олега Ляшка (6,3%)", - йдеться в дослідженні "Софії".

Відзначимо, соцопитування проходив з 16 по 25 грудня 2018 року в усіх областях України (за винятком непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим). У ньому взяли участь 2003 респондента у віці старше 18 років.

Статистична похибка дослідження не перевищує 2,2%.