Країна вагітна: політолог пояснив появу шоуменів серед основних кандидатів в президенти

На сьогоднішній день Україна знаходиться в очікуванні якихось незвичайних людей, що зробило можливою появою серед основних кандидатів в президенти Святослава Вакарчука і Володимира Зеленського.

Про це повідомили політологи під час експертної дискусії "Україна 2018/19. Підсумки і прогнози" в прес-центрі інформаційного агентства УНІАН.

«Наша країна «вагітна» очікуванням якихось незвичайних людей. Тому ми готові все зжерти - Савченко, Зеленського...», - зазначив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко під час експертної дискусії.

Також за його словами, люди шукають чесних політиків і відчайдушно хапаються за будь-який натяк на шляхетство, а початок президентської виборчої кампанія фактично на рік раніше говорить про те, що терпіти українці вже не можуть.

«Щоб так зненавидіти свого улюбленого президента ... У нас такого ніколи не було. Навіть попередній президент мав 15-20% стійкого електорату, подобалося це комусь чи ні, а тут катастрофа повна», - вважає Небоженко.

У свою чергу, на думку політолога, згідно з результатами опитувань громадської думки, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко цілий рік утримує лідерство серед потенційних кандидатів в президенти, а це свідчить про те, що «боротьба (під час виборчої кампанії) буде дуже запеклою».

Варто відзначити, що в експертній дискусії, яка пройшла в четвер, 27 грудня, взяли участь філософ, експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Сергій Дацюк; політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов; політичний консультант, письменник, публіцист Костянтин Матвієнко; директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко; політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. Редагувати дискусію політолог і глава організації «Платформа соціально-гуманітарних ініціатив і інновацій« Єдиний координаційний центр» Олег Саакян.