RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні пояснили, навіщо окупантам залізниця на Керченському мосту

Залізниця на Керченському мосту в анексованому Криму дозволить Росії поліпшити військову логістику на півострові.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив експерт з питань Криму Андрій Клименко.

"Міст замінив пороми. В кінці 2014-го рішенням "Укрзалізниці" було припинено залізничне сполучення, а наприкінці 2015 року відбулася громадянська блокада. Вона припинила будь-які перевезення з материкової частини країни. Після цього РФ була змушена значно розширити поромне сполучення. Якщо раніше через Керченську протоку ходило два автомобільних і три залізничних поромів, то протягом 2016-го їх стало двадцять. Вони повністю забезпечували потреби Криму в товарах і пасажирх. Тепер, коли вони не потрібні, їх поставили на прикол в Керчі і вирішують, що робити з ними далі. Тобто революції ніякої не сталося: те, що возили пороми, зараз возять автомобілі по мосту. А що буде, коли добудують і введуть в експлуатацію залізничний міст, подивимося. За планами, будівництво закінчиться в кінці 2019-го. Судячи з усього, це не дуже потрібно - зараз в Криму немає дефіциту товарів широкого споживання, будівельних або промислових матеріалів. Думаю, залізниця буде мати більше значення для військової логістики", - говорить він.

Щоб пояснити все по суті, Клименко навів такий приклад.

"Щоб перевезти полк або бригаду, треба кілька сотень залізничних вагонів. Пором може взяти 6-8 вагонів. Тобто, щоб перевезти полк, порому треба сходити туди і назад кілька десятків разів. А по залізничному мосту вони пройдуть кількома ешелонами. Тому залізниця значно поліпшить військову логістику, але на економіку Криму не надто вплине. Революції там не буде, тому весь процес прийшов до певного стабільного стану", - упевнений експерт.

Детальніше про те, як Крим перетворився в центр управління подальшої агресії Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": У Криму російських військових вдвічі більше, ніж стверджує наша розвідка - Андрій Клименко.